/

Честит 5-и рожден ден на Големите хора от Малката къща!

В брой 4 на сп. „Свет” от 2012 г. ви разказахме за Малката къща, където бебета и малки деца в риск посрещнаха първия си рожден ден и първата си Коледа, докато бъдат настанени в семейна среда. baloniПет години след началото къщите вече са две и в нея работят хора с големи сърца. От името на екипа на сп. „Свет” пожелаваме още Малки къщи в Малката ни България, където още повече мъничета да почувстват любовта, да усетят майчината грижа и да направят първите си стъпки с увереността колко са ценни в очите на нашия небесен Отец, Който никога няма да ги отхвърли и винаги ще простира крилото Си над тях! Честит рожден ден и наслука!

Малката къща основа клуб „Родители на надеждата“ по повод 5-ия си рожден ден

За 5 години Малката къща е посрещнала 65 деца. 52 от тях вече имат свое семейство.

Малката къща, първа по рода си в България, отпразнува 5 години от своето основаване. На 21 юни 2010 г. Фондация „Надежда за малките” открива първия център от семеен тип за деца до 6-годишна възраст, останали без родителска грижа. От тогава до днес екип от специалисти дарява с любов и грижа 65 деца и ги придружава по пътя им към нова семейна среда (осиновители, приемни родители или връщане при биологичните им родители). 52 от тях вече живеят в семейна среда – безспорно най-доброто за тях.

По повод рождения си ден Малката къща събра всички тях и семействата им, за да основат клуб „Родители на надеждата“.

Целта на инициативата е да бъде среда за общуване и взаимопомощ между родители, осиновители и приемни родители в грижата за децата. Те ще могат да разчитат и на специалистите и психолозите, които работят в Малката къща.

„Малките къщи всъщност вече са две, но когато казвам МалкАТА къщА, аз нямам предвид къщата-сграда. Аз имам предвид къщата-дом. Домът, който decizaсъградихме за най-малките, най-уязвимите създания в нашето общество е вече на 5 години. Вече има две сгради. Но любовта и страстта е една. Когато казваме Малката къща, ние имаме предвид Малката къща като концепция, идея, една обща крепост на любов, грижа и безкомпромисен професионализъм.”, Магдалена Стефанова, изпълнителен директор на фондация „Надежда за малките“.

Събитието уважи и подкрепи Калин Каменов, зам.-министър на младежта и спорта, който е сред подкрепящите Малката къща още от основаването  й в тогавашната си позиция на зам.-председател на Националната агенция за закрила на детето.

Водещ на събитието бе актьорът Ивайло Захариев, който е и доброволец и приятел на Малката къща.

Чрез Малката къща, екипът на фондация „Надежда за малките“ създава условия, близки до семейните и обгръща с обич и индивидуална грижа бебета и малки деца в прехода от криза в семейството към изграждането на сигурна и устойчива семейна среда. Към момента фондация „Надежда за малките“ се грижи за 13 деца в две „малки къщи“. Екипът на фондацията подпомага родители, осиновители и приемни родители с професионални съвети и работи в партньорство с други организации и институции в името на най-доброто за децата.

Дарение за сайта

Вашият коментар

Your email address will not be published.