Списание СВЕТ става безплатно издание

Spisanie_Svet„Свет ще се опитва да осветява, без да посочва. Живеем в тъмно и доста душно за мнозина място; ако помогнем на някого да види светлото и проветривото, ще сме доволни. Името на списанието предполага и светлина, и свят – едно излизане отвъд себе си, на слънце и простор – там, където всъщност ни е мястото… Свет няма да бъде елитарно, академично и „интелектуално” списание…“ Това е част от уводния текст на първия брой на списание Свет.

Основната цел на списанието – да осветява, без да назидава, продължава да води редакционния му екип и днес. А именно в стремежа за неелитарност от този брой на Свет, освен че списанието ще излиза само в електронен вариант, то става и безплатно издание. Така се надяваме, че посланията на Свет ще бъдат достъпни за все по-голяма аудитория – вярващи или скептици, пътешественици по дух и търсещи отговори на тайните за света и човека.

Всеки читател може да се сдобие със списание СВЕТ като го свали на pdf формат от www.svet.bg (в категорията Е-СВЕТ (PDF) или от интернет портала Православие.БГ (Православната книжарница – http://ebooks.pravoslavie.bg).

Дарение за сайта